Primul meșter cofetar care a asociat ciocolata și alcoolul de cea mai bună calitate a creat o legendă: pralineul cu vișine. Se numea Emil Gerbeaud și se întâmpla în 1884 în cofetăria care există și astăzi și care îi poartă numele în centrul Budapestei. El a conservat vișinea întreagă fără sâmbure în cel mai fin cognac franțuzesc și a „îmbrăcat-o” în ciocolată neagră. După un timp, zahărul din ciocolată și alcoolul din vișine în interiorul pralineului au format o umplutură lichidă dulce, specifică și unică. Produsul a devenit cunoscut în toată lumea, mulți au încercat să copieze, dar gustul original al ciocolatei negre, al vișinelor și al umpluturii dulci cu alcool a rămas inimitabil. Secretul cremei fine din interiorul pralinelor constă în transformarea care are loc în interior: în câteva săptămâni de la producție, vișinele înmuiat în cognac (alcool) fluidizează crema fondantă din jurul său. „Industralizarea” producției, adică trecerea de la fabricarea manuală a produsului la producția cu utilaje specifice s-a reușit în anul 1964: de atunci mai întâi se produce teaca de ciocolată, iar după aceea se introduce vișinele și crema fondantă conținând cognac. Din anul 1996, produsul poartă mândru numele de Cherry Queen.
Cele mai frumoase aminitiri din copilărie – aceasta este sentimentul care Vă cuprinde în momentul în care savurați arahidele glazurate cu zahăr colorat Dunakavics sau drajeurile speciale din ciocolată glazurate cu zahăr colorat Franciadrazsé. Producția a început în anul 1964 în fabrica de la Budapesta și de atunci se produc în același loc, cu același utilaje (!) și cu rețeta neshimbată. Ambalajul lor s-a schimbat în timp, dar culorile de bază au rămas aceleași: albastru și roșu.
Jucător important al pieței tabletelor de ciocolată, tibi a apărut acum mai bine de 78 de ani. Primul an în care cunoscuta tabletă de ciocolată de calitate s-a comercializat a fost 1941, împachetat în aceleași nuanțe de albastru în care apare și în zilele noastre. Numele l-a primit după nepoțelul fondatorului primei fabrici de ciocolată din Ungaria, iar produsul a devenit popular atât în rândul copiilor, cât și adulților. Forma tabletelor și materialele de împachetare s-au schimbat în perioada trecută de la prima producție și au apărut și apar în continuare produse noi în sortiment. Ceea ce nu s-a schimbat deloc este inscripția denumirii: cu litere mici și copilărești, și calitatea ciocolatei, tibi fiind ultima și singura ciocolată care de la prima tabletă și până astăzi se produce în Ungaria în cea mai veche fabrică de ciocolată din estul Europei.